Zelfgemaakt eiersalade: altijd een succes
Geef je een feestje, krijg je bezoek of heb je gewoon zin in iets hartigs? Zelfgemaakte eiersalade smaakt altijd en is zo gemaakt!
Ingrediënten
- 8 verse biologische eieren
- mayonaise of halvanaise (deels vervangen door yoghurt voor een slanke en frisse variant)
- bieslook
- zout en peper
- paprikapoeder
Bereiding van zelfgemaakte eiersalade
Kook de eieren hard en laat ze schrikken onder en afkoelen in koud water. Pel de eieren en prak ze fijn in een kom. Voeg de mayonaise en/of yoghurt, zout en peper, paprikapoeder en de helft van de bieslook toe en roer het goed door.
Presentatie
Wil je de zelfgemaakte eiersalade op tafel zetten voor bezoek? Doe het dan in een mooie kom, maak de bovenkant glad met een vork, bestrooi het dun met paprikapoeder en versier het mooi met de resterende bieslook. Zelfgemaakte eiersalade smaakt heerlijk op toast en brood. De foto hieronder komt van onze lezer Danny Horseele, en toont hoe het écht moet. Als ik het zelf doe is het meestal een heel stuk minder “pretty”, haha!
Eiersalade bewaren
Heb je zelfgemaakte eiersalade over of maak je het vooraf klaar? Dan kun je het een paar dagen vers houden in de koelkast met huishoudfolie erover. Doe er dan nog geen paprikapoeder of bieslook op. Invriezen kan niet, dan wordt het papperig.