Zelfgemaakte eiersalade

Zelfgemaakt eiersalade: altijd een succes

Geef je een feestje, krijg je bezoek of heb je gewoon zin in iets hartigs? Zelfgemaakte eiersalade smaakt altijd en is zo gemaakt!

Ingredi├źnten

  • 8 verse biologische eieren
  • mayonaise of halvanaise (deels vervangen door yoghurt voor een slanke en frisse variant)
  • bieslook
  • zout en peper
  • paprikapoeder

Bereiding van zelfgemaakte eiersalade

Kook de eieren hard en laat ze schrikken onder en afkoelen in koud water. Pel de eieren en prak ze fijn in een kom. Voeg de mayonaise en/of yoghurt, zout en peper, paprikapoeder en de helft van de bieslook toe en roer het goed door.

Presentatie

Wil je de zelfgemaakte eiersalade op tafel zetten voor bezoek? Doe het dan in een mooie kom, maak de bovenkant glad met een vork, bestrooi het dun met paprikapoeder en versier het mooi met de resterende bieslook. Zelfgemaakte eiersalade smaakt heerlijk op toast en brood. De foto hieronder komt van onze lezer Danny Horseele, en toont hoe het ├ęcht moet. Als ik het zelf doe is het meestal een heel stuk minder “pretty”, haha!

eiersalade zelf maken boterhammetjes

Eiersalade bewaren

Heb je zelfgemaakte eiersalade over of maak je het vooraf klaar? Dan kun je het een paar dagen vers houden in de koelkast met huishoudfolie erover. Doe er dan nog geen paprikapoeder of bieslook op. Invriezen kan niet, dan wordt het papperig.