Zelf eiersalade maken

Zelf eiersalade maken

U krijgt visite en u wilt eens verrassend voor de dag komen. Natuurlijk komt er kaas, komkommer en worst op tafel en een lekker glas drinken maar wilt u iets bijzonders serveren voor uw bezoek, ga dan eens zelf eiersalade maken!

Ingrediënten

Zelf eiersalade maken begint uiteraard met een aantal eieren hard te koken. Daarbij kunt u een uitje er doorheen snipperen evenals een kleine hoeveelheid bieslook. Om het lekker smeuïg te maken mag de mayonaise niet ontbreken evenals een theelepeltje mosterd. Om uw eiersalade nog verder op smaak te brengen wat zout en peper toevoegen.

Werkwijze

Zelf eiersalade maken is echt niet moeilijk! U begint met de eieren die ongeveer zeven minuten moeten koken want zij moeten hard gekookt zijn. Hierna de eieren afkoelen en prakken. De mayonaise moet daarna gemengd worden met de fijngesnipperde ui, met de bieslook, de mosterd en breng het tenslotte op smaak met wat zout. Voeg alles bij elkaar en laat het afkoelen in uw koelkast. Zo makkelijk is zelf eiersalade maken!

Op brood

U kunt ook zelf eiersalade maken voor op brood en voor op vers stokbrood, een heerlijke traktatie die bijzonder gewaardeerd zal worden!

Een speciale tip? Kook je eitjes in gele thee!

Kijk, wil je nog een speciale toets toevoegen aan je eiersalade? Een gouden tips die we kregen van Jolien, de beheerder van www.theetips.be! Kook je eitjes in een lang doorgetrokken gele thee. Een deel van de smaak van de thee zal zacht maar merkbaar in het eiwit trekken; en dat maakt je eiersalade écht uniek! Ik heb het zelf getest en ’t is echt speciaal, maar lekker!