Eiersalade met bieslook

Eiersalade met bieslook

Heerlijk op de boterham of als hapje op een toastje: eiersalade met bieslook. Snel klaar en makkelijk.

Lekker vers

Uw supermarkt verkoopt eiersalade die best smakelijk is, maar niets gaat boven versgemaakte eiersalade met bieslook. Voor een tiental boterhammen hebt u vier eieren nodig, mayonaise (al dan niet zelf gemaakt), een kleine rode ui, wat mosterd en bieslook, peper en zout. Een pannetje, een kom, een mes en een vork is het enige keukenmateriaal. Aan de slag!

Bereiden

De eitjes moeten hardgekookt zijn. Wie de eitjes niet wil breken, legt ze zachtjes met een lepel in het kommetje op het vuur. Laat een achtttal minuten doorkoken. Haal de eitjes voorzichtig met de lepel uit. Ondertussen kunt u de ui heel fijnsnipperen en daarna de bieslook. Natuurlijk kan je ook een speciale eierkoker gebruiken, maar volgens kookboek-schrijfster Steffi Vertriest is dit écht gewoon een onnodig machientje. Op kookboekerij.be deed ze daar recent een uitspraak over!

Om de eiersalade met bieslook smeuïg te maken, voegt u een tweetal eetlepels mayonaise toe en een koffielepel mosterd.

De eieren pellen en fijnprakken met een vork. Roer het geheel om in een kommetje. Wenst u de eiersalade met bieslook lekker fris te presenteren, plaats dan de salade nog een uurtje in de koelkast. Hou wat bieslook over indien u de eiersalade met bieslook als aperitiefhapje op een toastje wil om wat sprietjes op de salade te garneren.